Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η είσοδος του Ιησού στα Ιεροσόλυμα

11Όταν πλησίασαν στα Ιεροσόλυμα, στη Βηθφαγή και στη Βηθανία, κοντά στο Όρος των Ελαιών, έστειλε ο Ιησούς δύο από τους μαθητές του, 2και τους λέει: «Πηγαίνετε στο απέναντι χωριό και μόλις μπείτε μέσα σ'αυτό θα βρείτε ένα πουλάρι δεμένο, στο οποίο κανένας άνθρωπος ακόμη δεν έχει καθίσει. Λύστε το και φέρτε το. 3Εάν κανείς σας ρωτήσει "γιατί το κάνετε αυτό;" να του πείτε ο Κύριος το χρειάζεται και αμέσως ύστερα να το στείλει πάλι πίσω». 4Αυτοί πήγαν και βρήκαν το πουλάρι δεμένο κοντά σε μια αυλόπορτα έξω στο δρόμο και το έλυσαν. 5Μερικοί απ'αυτούς που στέκονταν εκεί τους ρώτησαν: «Τι συμβαίνει και λύνετε το πουλάρι;» 6Οι μαθητές τούς απάντησαν όπως τους είπε ο Ιησούς, κι εκείνοι τους άφησαν. 7Έφεραν τότε το πουλάρι στον Ιησού, έβαλαν πάνω σ'αυτό τα ρούχα τους κι εκείνος κάθισε πάνω του. 8Πολλοί έστρωσαν τα ρούχα τους στο δρόμο κι άλλοι έκοβαν κλαδιά απο τα δέντρα και τα έστρωναν στο δρόμο. 9Όσοι βάδιζαν μπροστά και όσοι ακολουθούσαν απο πίσω κραύγαζαν:
«Δόξα στο Θεό!
Ευλογημένος αυτός που έρχεται σταλμένος
         απο τον Κύριο!
10Ευλογημένη η βασιλεία
         του πατέρα μας Δαβίδ,
         που έρχεται στο όνομα του Κυρίου!
Δόξα στον ύψιστο Θεό!»
11Μπήκε ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα και πήγε στο ναό. Αφού έριξε μια ματιά σ'όλα γύρω του, επειδή είχε κιόλας βραδιάσει, γύρισε με τους δώδεκα μαθητές στη Βηθανία.

(ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Ευαγγέλιον κατά Μάρκον 11, 1-11)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο